Friday, October 15, 2010

Neps?

Te dashura mikeshat e mia shtatzena,

Vite me pare ekzistonte nje teori e pakundershtueshme qe grate shtatzena kishin neps te papare. Me dy femijet e mi, une e perjetova nje gje te tille dhe deri diku ndihesha pakez e cuditshme. Mos isha une anormale?

Ne fakt gra te ndryshme kane eksperienca shtatzenie te ndryshme. Ne ato vite krize ushqimore ishte mese normale te kishe neps per kete apo per ate gje, qe nuk ta kishte pare syri me kohe.

Megjithate, une nuk po e kundershtoj faktin qe gra te ndryshme pergjate shtatzenise kane preferenca ushqimore te ndryshme apo ashtu sic e njohim ne neps.

Mirepo nepsi nuk eshte gjithmone i mire, pasi te con drejt ushqimeve qe nuk i bejne mire as bebes qe keni ne bark dhe as juve.

Psh, ushqimet e konservuara, pijet alkoolike, pijet apo ushqimet qe permbajne kafeine, ushqimet e thata dhe ato qe permbajne sheqer te shtuar, konservat e peshkut dhe patatinat.

Ju do te thoni; po si t'a bejme kur kemi nepse per dicka te embel?
Ne foton me poshte kam vendosur nje shembull te thjeshte te cilin ju mund ta ndiqni, por edhe mund ta perdorni si nxites te fantazise tuaj ne kuzhine, ku mund te kombinoni frutat sipas deshires tuaj.

Kjo eshte nje komposto e thjeshte molle dhe pjeshke me leng portokalli dhe pluhur kanelle. Po ju vendos edhe receten e gatimit.

Ndersa pergatisni kete komposto, perfshijeni edhe familjen tuaj ne konsumin e saj, sepse ne kete menyre e gjithe familja do te ushqehet shendetshem.

Per 4 persona:

2 molle te prera ne feta, 2 pjeshke po ne feta, lengu i nje portokalli te shtrydhur dhe sperkatje me 1/2 luge caji kanelle.

Ne mikrovale behen gati per 6 minuta ne 800W, por ena duhet mbuluar me qese ambalazhi kuzhine dhe duhet shpu...ar me kruarse dhembesh ne disa vende.

Ne furre, mbulohet ena me leter alumini dhe piqet ne 200 grade per 10 minuta.

Ju befte mire!




Ju uroj nje dite te kendshme dhe me humor:-)

Mikja juaj,

Edi Gogu

No comments:

Post a Comment